Inför köp av övervakningssystem

Vad behöver du tänka på inför köpet av kameraövervakning?

Att köpa övervakningssystem

Fundering kring att skaffa ett övervakningssystem har de flesta till och från! Kan vara att man vill ha kameraövervakning över trädgården, garaget, entré dörren, arbetsplatsen, fritidshuset eller barnkammaren? Orsakerna kan vara många!

Oavsett vad ert behov består utav har ni kommit rätt, då vi på CCTV-reseller.com tillhandahåller de övervakningssystem och övervakningskameror ni har behov utav.
Det som efterfrågas mest utav oss är kompletta övervakningssystem med 4 eller 8 övervakningskameror. I dessa paket får ni allt som kan tänkas behövas, inkl. applikation till mobiltelefonen. Med en mobilapp kan ni övervaka på distans samt få larm över mobiltelefonen när något händer.

Innan vi går vidare på ”varför kameraövervakning?” vill vi tillägga att vi använder oss utav de bästa tillverkarna inom CCTV-system. De tillverkas enligt vår egen specifikation på funktioner/tjänster och komponenter (t.ex SONY) och tillverkningen är certifierad efter de hårda krav som ställs på CCTV utrustning. Varje CCTV system måste testas och godkännas innan de levereras till vårt lager på CCTV-reseller.com.

Våra övervakningssystem tillverkas parallellt med världens större märken inom CCTV utrustning. Vi håller ned priset genom att inte använda oss utav Logo eller mellanhänder.
När ni sätter upp våra professionella övervakningssystem i t ex. er butik, villa eller hem, kommer ni se innebörden utav kvalité och funktion till bästa pris!

Vilken typ av kameraövervakning

Våra övervakningssystem är kompletta, vilket gör att man inte behöver ta ställning till frågor som mörkerseende, live streaming, rörelsedetektor, notifieringar mm

Att ta ställning till

Ska övervakningssystemet/övervakningskamera användas inomhus, utomhus eller både?
Hur många övervakningskameror behöver vi?
WiFi eller bundet med nätverkskabel?
Hur mycket får övervakningssystemet / övervakningskameran kosta?
Bra att känna till, är att ingen av våra övervakningssystem har någon månadsavgift eller abonnemang! Det enda som kan tillkomma är ev. bredbandsavgift, även om det är ovanligt då de flesta idag har bredband/Internet som standard hemma eller på arbetsplatsen. Annars ingår allt, t ex. mobilapplikation för streaming och larm (notifiering) i mobilen etc. i alla våra övervakningskameror och övervakningssystem.

Hur mycket vill du betala

Ett bra övervakningssystem ska ni inte behöva betala mycket för hos oss! Andra butiker kan ta tjugotusentals kronor för likvärdiga system och kan klättra till flera tiotusentals kronor för varje övervakningskamera. Med våra 2, 4 eller 8 övervakningskameror i övervakningspaketen kan ni välja efter eget behov.

Vi har bra produkter för, inomhus / utomhus med alla tänkbara funktioner. Detta oavsett om ni vill ha en enkel övervakningskamera eller ett helt övervakningssystem/paket med ip-kameror och en NVR som blir den centrala delen i övervakningssystemet.

Skulle ni ha frågor eller funderingar är ni alltid välkommen att kontakta oss!

Vi är övertygade om att ni kommer bli väldigt nöjda med den trygghet vi levererar åt er. Att köpa övervakningssystem hos oss innebär att vi levererar övervakningssystemet med DHL inom 24-48 timmar efter beställning! DHL hämtar inom 24 timmar vardagar, beroende på när beställningen läggs ifrån er som kund.

Varför kameraövervakning

Det finns olika anledningar till behovet utav kameraövervakning hemma, garaget, butiken eller på sin arbetsplats. Många vill undvika inbrott och skadegörelse som är ovälkommet.
Kameraövervakningen i sig är ett väldigt bra sätt att förebygga inbrott och skadegörelse samt håller individer borta, som inte hör hemma vid fastigheten eller garagaget t ex.
En bra övervakningskamera ska ha en flera funktioner, däribland kunna se i mörker och detta ikombination med funktioner som digital rörelsedetektor i övervakningskameran.

Bortsett ifrån förebyggandet utav inbrott, förebygger kameraövervakning även skadegörelse och intrång av obehöriga på privat mark eller område. När en situation uppstår kommer ni att behöva förlita er på att utrustningen fungerar och ger bästa bild och skickar notifiering till er, samt ev. spelar in på hårddisk eller dyl. vid behov!

Vi har alla sett på TV hur brottsmål kan lösas med hjälp utav övervakningssystem, som är till stor hjälp för polis när ett brott har skett. Det kan vara att styrka hemfridsbrott men även i försäkringssyfte. Bild och filmbevis är så gott som obestridligt!

Vi säljer idag inte dold kameraövervakning, som kallas ”spionkamera”! Orsaken till detta är att kameraövervakning ska vara förebyggande och användas som bevisbörda eller som övervakning utav egendom eller dyl.
Vi vill inte uppmuntra till dold övervakning som i sig kan upplevas som integritetskränkning. Därför är det viktigt att vi även informerar er som kund om att det enligt svensk lag är en skyldighet att informera om att kameraövervakning bedrivs inom kameraövervakat område.

Att tänka på inför ditt köp av övervakningssystem?

En av de viktigaste egenskaperna hos ett övervakningssystem med utomhuskameror är om övervakningssystem har blivit klassad som väderbeständigt, dvs. IP66. Men det finns flera andra faktorer att tänka på, när du väljer ett övervakningssystem för ditt hem.

Här har vi samlat några punkter du kan behöva överväga, inför valet att välja det bästa övervakningssystemet för ert hem eller företag.

Hur många övervakningskameror behöver ni?
Kamerans betraktningsvinkel bestämmer hur mycket kameran kan täcka. Bredare vinklade linser bidrar till att minska antalet kameror som krävs för total täckning av er egendom. Beroende på vilken täckning du behöver och varje kameras betraktningsvinkel kan du behöva köpa flera övervakningskameror eller övervakningspaket för att övervaka mer utrymme runt ditt hem eller företag.

Har övervakningskameran högkvalitativ videoupplösning?
En annan faktor att tänka på är övervakningskamerans och övervakningssystemets upplösning. Ju högre övervakningskamerans upplösning är desto tydligare och lättare blir bilderna är att se. Helst behöver du 720p eller högre upplösning för de tydligaste bilderna. Tänk på att om du ansluter övervakningskameran till en NVR behöver både NVR och övervakningskamera vara HD-kompatibel, för att hålla bilden i högsta möjliga kvalitet.
Bilden jämför olika kamerors upplösningar på ett visuellt sätt


Har säkerhetskameran nattsyn?
Kameraövervakning på natten är en av de vanligaste användningarna för övervakningskameror utomhus. För att få en högkvalitativ bild, behöver du en övervakningskamera med infraröd (IR) teknologi. De flesta modeller har en inbyggd IR-brytare som automatiskt aktiverar och inaktiverar den infraröda tekniken beroende på ljusförhållandena. Antalet infraröda lysdioder som används i en övervakningskamera kommer att hjälpa dig att avgöra hur långt av ett nattsynsintervall en övervakningskamera har.
Den nya IR som heter Array Led är kraftigare IR lampor med en längre livslängd. Till detta behövs det färre Array Led än IR Led.

Dome/kupol eller Bullet kamera?
Det finns två huvudtyper av övervakningskamera, Dome eller Bullet. Båda typerna är ganska uppenbara för potentiella inkräktare, men det är svårare att bestämma vilken riktning en Dome ip-kamera är riktad, vilket kan bidra till att avskräcka en potentiell inkräktare. En annan sak att tänka på när det gäller typ av övervakningskamera är om du vill montera den på tak eller vägg. Även om båda typerna av ip-kamera fungerar för vägg eller tak, kan det ha en estetisk påverkan.

Har övervakningssystemet eller övervakningskameran tillräcklig inspelningskapacitet?
Om ni vill gå ha en inspelning av aktiviteter runt ert hem, garage eller företag, behöver ni et övervakningssystem med inbyggd hårddisk eller molninspelningsfunktioner.

Våra övervakningssystem med NVR har även möjligheten att spela in på hårddisk. En NVR spelar in ert bevakade område på enhetens hårddisk, vilket gör det snabbt och enkelt att granska dina inspelningar vid behov.

Vill du komma åt övervakningssystemet med en mobil enhet (iOS/Andorid)?
Våra övervakningssystem kan direkt strömma bild/video direkt till din mobila enhet (iPhone eller Android). Om du vill kunna bevaka på distans eller är borta under längre perioder är det här en värdefull funktion att ha.

Ska du ha en trådlös övervakningssystem eller en övervakningskamera bunden med nätverkskabel?
Trådlösa övervakningskameror är lätta att installera och att omplacera. Kabeldragna övervakningskameror kräver ofta lite mer pyssel med att dra kabeln, men blir ofta väldigt bra i slutändan. Det finns professionell installation att tillgå om man tycker det är svårt att dra nätverkskabel. Ha i åtanke att dra kabel tenderar att ge en stabilare bild än de trådlösa övervakningskameror över WiFi. Däremot är alla våra övervakningssystem med ip-kameror gjorde att installationen ska vara enkel för alla, oavsett WiFi eller POE (nätverkskabel med strömmatning).


För att läsa om den nya kameraövervakningslagen 2018 tryck här.
CCTV-reseller.com Is an Amazon Associate we eran from qualifying purchases.
As an Amazon Associate we earn from qualifying purchases. 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram